2009. augusztus 4., kedd

na...

  • Vasárnap véget ért a Bayreuth-i ünnepi játékok közvetítése - remélem, jövőre ismét hallhatom. Most csak az utolsó napi parsifal-ról maradtam le. Kapás volt. Az első 20 percet hallottam, és az utolsó felvonást. Közben elmentünk egyet dudálni Dubicsány nevű faluba. Velem együtt 21-en voltunk. 30 állandó zenekari taggal jobban tetszene, na de olyan kalappal köszönünk, amilyen van. A Gyula-i műsort (amiért különdíjat kaptunk) egészítettük ki pár nótával. A zenekar elnök-titkár-vezérigazgató-mindenes-menedzser-logisztikus-szolgálatvezetője a fújás előtt mondott pár keresetlen szót a csekély számú, ám annál lelkesebb közönséghez.
  • Elmondta a zenekar történetét, és pár szót a műsorról. A polgármester a koncert végén meghívott bennünket a következő nyárra, természetesen örömmel megyünk. Jó hangulatú muzsikálás volt. Talán sikeült pár embert megnyerni a fúvós zenének. Mert a zenekarnak tulajdonképpen mindegy hogy 40, vagy 400 ember előtt játszik. Ám lelkesebb kicsivel ha a hallgatóság szétfeszíti a teret.
  • Augusztus hónap sem látszik semmit tevősnek. Kilencedikén a Rimaszombati karmester jön hozzánk. A "Tiger-Rag" és a "Radetzky-induló" kottáját elkérte, nekik nem áll rendelkezésükre ez a közönségnek (is) "fülében lévő" zene.
  • 16-án Bélapátfalvára megyünk kicsit dudálni, abból az alkalomból, hogy "öt éve város ez a falu" :)
  • 20-án gondolom, a szokásos városi ünnepség, rövid műsorral tűzdelve, ami természetesen az Ózdi emlék indulóval fog kezdődni, mint eddig mindig - mostanában.
  • 29-én is megyünk valamerre, azt a szürkéből megcsináljuk.
  • Szeptemberben előre láthatólag két dobásunk lesz. Egy a határon túl, egy pedig helyben. Még nincs kiforrva az egész, majd ha több lesz az infó, elmondom. A jhelyi szereplést pedig csak úgy vállaljuk, ha előre le lesz fixálva a zenekar tennivalója. Mert tavaly a szervezők eljátszották a szavahihetőségüket. Szépen leírjuk ki-mit-hol-mennyiért, aláírják az illetékesek, és hadd szaladjon. Ha ílyen formában szükség van a zenekarra, ám legyen. Ha nem, nem. Nem erőszak a disznótor - csak a disznónak.
  • Köszönöm a türelmet. 16:44

1 megjegyzés:

Tyria írta...

Én is tartalmas, szép nyarat kívánok!!!