2009. augusztus 20., csütörtök

árnyalt

  • A pályázati kiírást sikerült végigolvasnom (52 oldal, + a kiegészítések), s kissé árnyaltabb a dolog, mint ahogyan beharangozták. A közel 49 millió euro nem 2010-re, hanem 2007 - 2013-ig terjedő időszakra szól. Ebből - ami minket érdekel - kultúrára szánnak 501.000-et. Így azért már hihető(bb).
  • Tegnap elkészült a "csontváza" , ezután megvárjuk hogy a határ túloldaláról is megérkezzen az általuk megírt anyag, majd összesítés után nekiülhet a jogász, pénzügyes, s ha az is elkészült, akkor mehet fordításra ékes angol és szlovák nyelvre. Szeptember 15-e környékén el is lehet vinni - személyesen - , s beadni az illetékeseknek. Aztán marad a várakozás, s jövő év február elején meg is tudjuk az eredményt.
  • Nem lövöm le a poént, a lényege ennek az egésznek az, hogy egy kicsit felrázzuk a fúvósokat és a fújós/trottyos-zenét kedvelőket. A(z állam) határ mindkét oldalán. S ehhez bizony pályázni kell, ha tetszik, ha nem. Megszokjuk - kénytelenek vagyunk.
  • Ma délután a szokásos városi ünnepség előtt fújunk egy csődítőt, aztán "B"-s Himnusz (nem mintha énekelné bárki is), beszédek, a város zászlajával bohóckodnak kicsit, majd az új kenyér megszegése. Kb. ennyi.
  • Köszönöm a türelmet. 11:46

Nincsenek megjegyzések: