2009. július 25., szombat

zöld domb

  • Megkezdtük a csapattal a nyárvégi sorozatot. Ma a szomszéd településen ünnepélyesen átadtak három mellékutcát. Gurították a(z üres) hordót, az asszonyok énekeltek, a férfiak itták a sört kétliteres műanyag palackból. Időben odaértünk, dudáltunk két nótát, majd indultunk tovább. Körbekotoztunk a falun vagy kétszer, senki nem tudta merre kell menni. Jól meg volt szervezve : ) Mindegy. A következő megállónál (cigi+sör+pisi) mondja az egyik tag, hogy jó helyen vagyunk, itt lakik a doki. A falu dokija. Nem derült ki milyen doki, emberorvos, vagy állatorvos, netán egyéb. Az érdekesség nekem az volt, hogy a doki háza erkélyéről egy szép nagy kifakult piros-fehér-zöld Nagymagyarország-os zászló lógott. Fasza gyerek lehet – mondja egyik kolléga. Mondom, szerintem csak érdekes. Semmi bajom sincs semmiféle zászlóval. Ám nézz csak fel a harmadik szintre, a tetőtéri ablakból mi lóg! Egy szinte ugyanakkora zászló, mint az erkélyről. Csakhogy ez egy horogkeresztes zászló volt. S legalább annyira kifakulva, mint a másik. Lehet, hogy zászlókészítésből doktorált, s ezek hívják fel a figyelmet a foglalkozására? Nem lettem okosabb, különösebben nem is érdekel. Eljátszottunk a buli végén még három nótát, s 10:45-kor már végeztünk is. Persze addig míg sört látnak a kedves kollégák, addig nem szoktunk elindulni. Ez volt eddig a hagyomány… De kezdett ismét felfelé kúszni a higany a hidegmérő csövön. Mondom: gépjárműre! Rutinosan meg tudják inni a buszon is a maradékot, ám páran nem fogják lekésni a buszt hazafelé. S én is kiérek az élelmiszer piacra egy kis utánpótlás beszerzéséért. Uborka, paprika, hagyma, paradicsom, kukorica. Persze kaprot elfelejtettem venni. Márpedig kapor nélkül nem készülhet kovászos uborka. Holnap reggel majd belepászítódik a züvegbe, oszt hadd szóljon.
  • Ma délután 16:00-kor pedig elkezdődött, amit minden évben nagyon várok. A Bayreuthi ünnepi játékok közvetítése – ma a Trisztán és Izolda közvetítése van. Holnap délután a Nürnbergi mesterdalnokok.
  • R.Wagner zenekara (csak az érdekesség kedvéért): első és második hegedű: 16-16; brácsa:12; cselló: 12; nagybőgő: 8; fuvola: 3; piccolo: 1; oboa: 3; angolkürt: 1; klarinét: 4; basszusklarinét: 1; fagott:3; kürt: 8; trombita: 5; basszustrombita: 1; tenor, basszus és kontrabasszus harsona: 4; tuba: 3; kisdob, nagydob, cintányér, triangulum, és hat(!) hárfa.
  • Délelőtt pedig a proszekturán (próbaterem) megkezdjük a januári (és jövő évi) koncert(ek)re a beizzítást.
  • Köszönöm a türelmet. 18:50

Nincsenek megjegyzések: